RECULL DE RECURSOS PEL CONFINAMENT

 

¿Cómo hacer la cuarentena más fácil para los niños?

Article de RTVE on la psicòloga Mercedes Bermejo ens dòna 10 consells per a afrontar el confinament en família.

Carta d'una orientadora al seu alumnat

Carta de l'orientadora Pilar Ruiz del IES Santo Reino en Torredonjimeno (Jaén). En ella dòna el seu suport als alumnes de 2n de Batxillerat per a no desmotivar-se en aquests moments tan durs. 

Conte COVID-19

Conte infantil per a explicar als més petits què és el COVID-19 i la situació actual.

Infografia COVID-19

Infografia del servei Adapta Asturias (Govern del Principat d'Astúries) que explica breument i amb dibuixos els síntomes del COVID-19 i com cal actuar en aquesta situació d'emergpencia.

Blog "DOS PROFES EN APUROS"

Us compartim la iniciativa del blog "Dos profes en Apuros". En aquest enllaç hi ha l'explicació del seu projecte per aquest confinament. A partir d'un repositori obert, totes les famílies poden accedir i penjar recursos educatius per a infants des dels 3 anys fins al 16. És una molt bona iniciativa que podeu consultar i fins i tot participar!

#ClaustrodeIGsequedaencasa (Instagram)

A partir d'aquesta etiqueta en les xarxes socials d'Instagram, diferents professional de l'educació preparen activitats pels alumnes de diferents edats i àmbits. És una idea interessant per a extreure recursos i idees per aquest confinament!

El dol en la infància

Davant la crisi actual, en aquest article de l'hospital pediàtric de Sant Joan de Déu es donen pautes per a superar el dol en família i amb els més petits.

Les 7 C's de la resiliència

Coneixes quines són les 7 actituds que ha de tenir el teu fill per a saber afrontar situacions difícils en la seva vda? Aquí us presentem les 7C's per a millorar la capacitat de resiliència dels infants.

ACTIVITUM (Portal d'Activitats Educatives de Catalunya)

Portal on hi ha un gran recull de jocs, activitats i reculls pels infants de Primària i Infantil.

IOGA  a casa

En el següent canal podreu veure classes de ioga per a fer a casa amb els vostres fills. El ioga permet  calmar la ment i aprendre a relaxar el nostre cos davant de situacions de tensió.

Adolescents i el confinament

Des de l'hospital pediàtric de Sant Joan de Déu a Barcelona ens donen aquestes pautes per a fer el confinament amb adolescents a casa. Esperem que us sigui d'ajuda.